Toimitustiedot

Tavallisesti tilauksesi lähetetään 2 päivän kuluessa tilausten vastaanottamisesta ja toimitusaika kestää noin 7-14 arkipäivää. Tarjoamme sinulle 5 päivän palautus- ja vaihtopalvelun, jotta voimme tarjota erinomaista ostokokemusta. Ja asiakkaan tulisi maksaa paluukuljetuksesta. Jos huomaat saamasi tilaukset ovat viallisia, ota yhteyttä välittömästi ja kysy seuraavia vaiheita. Emme kuitenkaan hyväksy ihmisen aiheuttamia vahinkoja.


1). Jos haluat palauttaa tuotteita hyvitykseen tai vaihtoon, lue seuraavat kohdat seuraavasti: Kun saat postimyynniltä vahingoittuneen tavaran tai et pidä tuotteesta, ota yhteyttä välittömästi ja anna meille yksityiskohtaiset selitykset ja selkeät valokuvat. Käsittelemme tapauksen ehtojen mukaisesti ja vastaamme sinulle mahdollisimman pian.


2). Jos haluat vaihtaa tilauksen vain henkilökohtaisten ideoiden takia, sinun on maksettava paluukuljetuksesta. Vaihto hyväksytään vain, kun otat meihin yhteyttä viiden päivän kuluessa siitä, kun olet saanut sen. Palautetun hyvän tulee olla hyvässä kunnossa ilman tahrausta, hankausta, liotusta tai tuhoutuneita halkeamia.


3). Varmista, että pakkaat laatikon hyvässä kunnossa ennen kuin annat paketin postimies. Ole hyvä ja täytä oikea toimitusosoite ja yhteyshenkilömme, kun lähetät hyvää. Kun lähetät sen, lähetä meille kauppatilillesi nimi, numero ja tuotenumero sekä seuranta numero sähköpostitse. Sinun on otettava vastuu kaikista lähetyksen aikana tapahtuneista menetyksistä tai vahingoista, kun lähetät tilaukset takaisin meille.


4). Ennen hyvitystä arvioitamme palauttamasi tuotteet. Meidän on käsiteltävä tutkimusta ja lähetettävä uusi tuote sinulle 7-14 työpäivän kuluessa. Kaikki palautusajat riippuvat eri leivontajärjestelmästä, lähetämme sinulle sähköpostiviestin ilmoittaaksemme tietyn ajan. Jos haluat vaihtaa eri tuotteita, maksujen korotus tai vähennys on tarpeen, jos kahden tuotteen hinnat ovat erilaiset.


5). Kaikki korkealaatuiset tuotteet saavat yhden vuoden takuun vain silloin, kun tuotteilla on takuu. Tämä ei sisällä tarkoituksellista vahinkoa tai tavanomaista kulumista (kuten naarmuja, kolhuja jne.). Ilmainen korjaus on saatavana jokaisesta ostoksestasi ostetuista tilauksista, mutta vain muille kuin keinotekoisille vikoille.


Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä sähköpostitse.

Miten seuranta ei

2. voit lähettää meille sähköpostia saadaksesi sen.

Miten seurata seurantatietoja

suurin osa seurantainformaatiosta voi tarkistaa osoitteessa http://www.17track.net/en/ 

jotkut voi tarkistaa osoitteessa www.dhl.com

voit käyttää alla olevaa seurantayhteyskohtaa: